E

Training Connective Team Coach

Registration for this event is now closed

Team coach voor zelf-organiserende teams.

Leer hoe je teams kan helpen groeien, met positieve coachingstechnieken, ervaringsgerichte teaminterventies, zelfredzaamheid verhogende werkvormen en visual management.


     In driemaal twee dagen leer je een lean-agile veranderinitiatief opzetten, in gang houden en versterken

     Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven.

     Afrikaans spreekwoord

     Voor wie is deze cursus bedoeld?

     Teamcoaching is een vak. Als jij de rol van scrum master, teamleider, coach of facilitator vervult dan weet je dat als geen ander. De Professional Teamcoach Experience training helpt jou aan een goed gevulde rugzak om de rol van teamcoach nog effectiever aan te pakken.

     We passen de principes van TeamGrowing ook toe tijdens de cursus: de deelnemers worden zelf een team dat leert om als team te groeien. Kom daarom, als het kan, met twee of drie personen uit één bedrijf: jullie vormen daarna de kern van TeamLearning in je bedrijf. Kunnen jullie ook samen aan de slag in het verandertraject dat jullie aanbrengen!

     Waarom deze cursus?

     Medewerkers willen graag goed samenwerken en mooie resultaten neerzetten. Werken in een fijn team geeft energie. Bij managers, team coaches en HR-medewerkers ligt de opdracht om de ideale omstandigheden hiervoor op te bouwen. Lean en Kanban, Agile en Scrum, positive psychologie en TeamLeren leveren een mooie basis om hiermee aan de slag te gaan, aangepast aan je eigen omgeving. In deze training vul je je rugzakje met kennis, vaardigheden, ervaringen en tools die je daarbij kunnen helpen.

     TeamGrowing

     In TeamGrowing hanteren we het TeamLeren model van Linda Dorlandt en Remi-Armand Collaris. Zij verzorgen ook deze lessenreeks.

     TeamLeren model bevat drie elementen die in agile goed zijn uitgewerkt: Transparantie, Verbetering en (focus op) Klantwaarde. Het model voegt nog twee componenten toe: Samenwerken en Teamleren.

     Samenwerking vergt dat mensen elkaar respecteren, begrijpen, aanvullen, goed communiceren. De manager of coach creëert daarom de omstandigheden waarin team leden zich gewaardeerd voelen, aangemoedigd om vrijuit te spreken en om waar nodig conflicten aan te gaan en constructief op te lossen. Dit vraagt een aangepaste stijl van management en nieuwe vaardigheden.

     Teamleren staat voor de competentie van het team om, zelf-organiserend, tot resultaten te komen, de eigen manier van werken continu te verbeteren en hier eigenaarschap voor te voelen. Het team gaat zelf aan de slag om zijn maturiteit te verhogen en via Teamleren de verworven vaardigheden te verankeren in de cultuur van het team en de organisatie. Je taak als team-coach is het team op het juiste moment aan te reiken wat het nodig heeft, uit je Teamleren rugzakje.

     Over de cursus

     De cursus bestaat uit drie modules van twee dagen, met een maand ruimte tussen. Dit geeft deelnemers de tijd om  in de praktijk toe te passen wat net geleerd is en met die ervaring terug te komen naar de cursus en daar te bespreken. We willen het verandertraject zelf benaderen met de principes van de cursus, iteratief, in niet te grote stappen en met een ingebouwde feedback cyclus. 

     Om van A naar B te gaan gebruiken we ook tijdens de cursus dus de technieken van B, niet die van A. En niet alleen woorden en oefeningen. Tussen de modules kan je immers al aan de slag met de werkvormen. De resultaten ervan behandelen we tijdens de volgende sessie.

     Neem daarom, als het kan, graag een change project mee naar de training. Je kunt de werkvormen tussen de sessie uitproberen en de volgende sessie terugkomen om je ervaringen te delen. We geven je daarbij ook ondersteuning  via Skype, als je de workshop nog eens wil doorspreken of kort op de bal de resultaten wil evalueren.

     Als je nog vragen heb aarzel niet om ze te stellen:Vragen?

     Praktisch

     * Modules: drie modules van twee dagen, met telkens één overnachting in volpension (* online indien de quarantaine-maatregelen een live sessie verbieden)
     * Locatie: Affligem of Drongen (Gent)
     * Taal: Nederlands; op aanvraag kunnen we de cursus ook in het Engels aanbieden.
     * Data:

     • 22 - 23 april 2021

     • 27 - 28 mei 2021

     • 17 - 18 juni 2021     “Dit is echt een training op meerdere niveaus: Enerzijds krijg je van Linda en Remi-Armand, een heel ervaren trainersduo, tal van werkvormen aangeleerd die je kunnen helpen een team verder te laten groeien. Tegelijkertijd word je ook zelf ondergedompeld in een veelheid aan werkvormen die je ondersteunen om er als team coach zelf ook beter van te worden. Je wordt met andere woorden zelf geconfronteerd met de impact die een werkvorm kan hebben tijdens het toepassen ervan op een team. Geen pure theorie dus, maar heel intensief & interactief. Een waardevolle tip: volg deze cursus met minstens een collega, iemand waarmee je verder kunt sparren na de training om wat je geleerd hebt in praktijk om te zetten. Zo haal jij, je team en jouw organisatie nog meer waarde uit de cursus.“

     Stef

     Where

     Visualize on Google Maps
     Affligem of Drongen (bij Gent)

     When

     From 17/06/2021 09:00
     To 18/06/2021 17:00

     Organizer

     Adjugo
     +32 (0)474 891 705
     ctadj@adjugo.com

     Social Stream

     Thanks for your subscription!

     Participate on Twitter

     Find out what people see and say about this event, and join the conversation.

     Use this tag: ##TeamGrowing #Teamlearning #TeamCoaching #AgileTeamCoaching

     We love to share our knowledge and skills.

     During the training.

     And after.